At det finnes mange gode grunner til å være i god form, er det liten tvil om. Nå viser en ny studie at dårlig kondisjon også kan være skadelig for blodårene. Det er en tydelig sammenheng mellom dårlig kondisjon og dårlig blodårefunksjon.

I studien fant forskeren tydelige sammenhenger mellom deltakernes kondis, blodtrykk og blodsukker, og blodårefunksjon. Blodårefunksjonen er blodårenes evne til å utvide seg når behovet for blodstrøm og oksygen øker. Dårlig blodårefunksjon er ofte knyttet til utvikling av hjerte- og karsykdom. Og kvinner kom dårligere ut enn menn. Man kan ikke konkludere med at kvinner er mer utsatt for hjerte- og karsykdom dersom de har dårlig kondisjon, men at det kan se ut som det er viktigere for kvinner å passe på disse faktorene.

Ifølge Inge Thomas Ravlo, som er fysiolog og har 22 års erfaring som PT, er det mest effektive faktisk styrketrening uten pauser, eller korte intervalløkter. Nøkkelen er å finne øvelser som gjør at du klarer å holde høy puls over tid.

 

Les hele studien her: https://www.aftenposten.no/100Sport/sprek/Darlig-kondis-skader-blodarene_-viser-ny-studie-Her-er-to-treningsokter-som-raskt-vil-forbedre-utholdenheten-din-264150b.html

%d bloggers like this: